Ervaringen van cursisten

Chantal de Reuter
In mijn eigen salon kreeg ik vaak de vraag of ik ook een Hotstone massage kon geven. Omdat ik zo vaak de vraag kreeg heb ik in 2017 de cursus Hotstone massage gevolgd bij het WellnessInstituut. Sinds ik deze massage aanbiedt in mijn salon wordt er ook veel gebruik van gemaakt. Ik ben van plan om binnenkort ook de cursus Cupping massage te gaan volgen.

Yvonne van Dijken
In 2019 heb ik de cursus Saunameester gevolgd. Sinds dien werk in met veel plezier bij wellnessresort de Veluwse Bron in Emst. Ik vind het super leuk om gasten te begeleiden tijdens een opgieting en ze net dat stukje extra aandacht te geven. Omdat ik een contract heb op oproepbasis (wanneer ik beschikbaar ben) kan ik deze functie goed combineren met mijn huidige baan.

Hans Wijerman
Omdat ik zelf altijd intensief heb gesport leek het me interessant een opleiding tot Sportmasseur te volgen. Uiteindelijk heb ik voor de opleiding N.G.S Sportmasseur bij het Wellnessinstituut gekozen. Inmiddels kan ik mezelf gediplomeerd masseur noemen en ondersteun ik de plaatselijke sportclub in het weekend. Ik heb de avondopleiding gevolgd, zodat ik ook gewoon kon blijven werken.

Audrey van Hopen
Een goede vriendin van mij is twee jaar geleden getroffen door een hartaanval. Gelukkig was er iemand in de buurt die wist wat hij moest doen. Na deze gebeurtenis ben ik op zoek gegaan naar een cursus Reanimatie. Ik ben terecht gekomen bij het WellnessInstituut en heb inmiddels mijn certificaat gehaald. De docent was ontzettend betrokken en wist alles goed en duidelijk uit te leggen.

Willem van Kessel
Wat begon als een kennismaken met een leuke hobby, een beetje een lichaam kneden, heeft een enorme glimlach teweeg gebracht. Een ontmoeting op de eerste cursusdag van de wellnessmassage, met de aftastende blikken van wat zijn dat voor een vreemdelingen, is geëindigd met een toffe BBQ. Heerlijk om jullie ontmoet te hebben. Altijd prettig als je om de 2 weken met een smile je tas in pakt om naar Emst af te reizen. Prettig om veel te leren maar nog prettiger om de medecursisten te ontmoeten. Jullie hebben de afgelopen 16 maanden ervoor gezorgd dat leren masseren geen gedoe is van de technieken in je vingers stampen tot je kramp krijgt. Jullie hebben er juist voor gezorgd dat het heerlijk ontspannen was, bijna zo een "ik voel me hier wel thuis gevoel". Dankbaar dat jullie op mijn levenspad zijn gekomen, dankbaar voor het leren kennen en dankbaar voor de heerlijk onbezorgde momenten.

Ik ben niet snel onder de indruk van praatjes en daadjes maar ben gefascineerd geraakt door de enthousiasme en kennis van de 'juf'. Kennisoverdracht is niet iets waar iedereen voor in de wieg is gelegd. Boven de stof staan, een logisch verhaal en daaroverheen een web van kennis en kunde, maakt dat je een voorbeeld bent waar we over kunnen opscheppen. Ik ga de komende jaren roepen dat ik les heb gehad van Regien en daar mag ze gerust trots op zijn. Dank en als het zo mag zijn hoop ik nog meer van haar te mogen leren.

Eigen praktijk/onderneming
Wij horen steeds vaker dat onze leerlingen een eigen praktijk/onderneming zijn begonnen. Het is natuurlijk ontzettend leuk om te zien dat onze leerlingen gemotiveerd zijn om echt aan de slag te gaan met masseren. Uit een enquete onder de oud leerlingen bleek dat veel deelnemers graag hun aanbod van behandelingen wilden uitbreiden om zo mensen te helpen met ontspanning. Heb jij ook een opleiding gevolgd bij ons en heb jij een eigen praktijk/onderneming? Vul dan de enquête in en wij plaatsen jouw logo en website ook op deze pagina.