Docenten aan het woord 

Andre de Jong
Mijn naam is Andre de Jong, ik kom uit Zwolle en ik ben één van de docenten op het WellnessInstituut. Voor dat ik mij aansloot bij het WellnessInstituut was ik werkzaam als grafisch medewerker en heb ik dit beroep tot 2010 gedaan. Op dat punt van mijn leven wist ik niet of ik nog langer dit beroep wou uitoefenen en heb ik aan het eind van het jaar besloten om van beroep te switchen. Ik was toe aan een baan waar ik minder met mijn hoofd moet werken en juist meer fysiek werk moet verrichten. Ik kwam via een brochure bij het WellnessInstituut terecht en in hetzelfde jaar heb ik mij ingeschreven voor de opleiding tot N.G.S. Sportmasseur. Uiteindelijk had ik mijn diploma gehaald en kon ik zeggen dat ik een gediplomeerd N.G.S. Sportmasseur ben. Toen ik werkzaam was bij het WellnessInstituut kwam vaak in aanmerking met met de beauty afdeling van de Veluwse Bron waar ik uiteindelijk ook mijn mede collega's heb ontmoet. De behandelingen die bij de beauty afdeling werden gegeven spraken mij heel erg aan. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om parttime te gaan werken op de beauty afdeling waar ik verschillende Wellness behandelingen ga uitvoeren op de gasten van de Veluwse Bron. Ik ben nog steeds werkzaam bij het WellnessInstituut maar alleen wanneer de opleiding tot N.G.S. Sportmasseur wordt gegeven. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik hoop nog de komende jaren mijn kennis te vergroten hier bij de Veluwse Bron.

 

 

Isabelle Meuleman
Mijn naam is Isabelle Meuleman, ik ben moeder van twee en ik werk al een aantal jaar als docente voor het WellnessInstituut. Voordat ik mij aansloot bij dit fantastische team was ik werkzaam als tekendocent. Dit heb ik met veel plezier gedaan maar toch heb ik in 2013 de opleiding tot N.G.S. Sportmasseur afgerond. Na het behalen van mijn diploma ben ik gevraagd om de lessen bij het WellnessInstituut te ondersteunen. Dit beroep sprak mij zo erg aan dat ik ben gestopt als docent tekenen en mij ging focussen op het WellnessInstituut. In de loop van de tijd kreeg ik het aanbod om zelfstandig les te mogen geven. Ik geef zowel de opleiding tot sportmasseur als wellnessmasseur. Het is mijn doel om ervoor te zorgen dat alle cursisten hun diploma gaan halen. Buiten het lesgeven om ben ik ook verantwoordelijk voor het coördineren van de cursisten en docenten van het WellnessInstituut. Met veel plezier draag ik mijn inmiddels opgedane kennis over aan mijn collega's en cursisten en ik hoop dat ik dit nog vele jaren blijf doen.

 

 

Jodi Woutersen
Hallo! Mijn naam is Jodi Woutersen, ik kom uit Voorthuizen ben een moeder van twee en ik ben één van de docenten op het WellnessInstituut. Ik ben dertien jaar geleden begonnen bij de Veluwse Bron toen het nog een particulier bedrijf was. Ik begon met het aannemen en het verwerken van reserveringen per telefoon en e-mail. Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk geworden voor de planning van de beauty afdeling. In deze periode is het WellnessInstituut ontstaan. Ik heb mij toen aangemeld voor de opleiding tot sportmasseur van het NGS. Dit vond ik zo leuk dat ik mij steeds meer ging verdiepen in het vak als masseur. Zo ben ik uiteindelijk bij het WellnessInstituut terecht gekomen. Ik hield er altijd al van om mensen te helpen en te begeleiden. Het is fantastisch om van je hobby je werk te mogen maken. Momenteel doe ik meer de administratieve kant van het WellnessInstituut dan dat ik lesgeef. Ik heb nog steeds heel veel plezier in het masseren maar ik hou van afwisselend werk, ook omdat iemand de administratie moet doen. Ik ben heel erg trots op het WellnessInstituut en op ons team in Emst & Schiedam!

Yvette van der Perk
Mijn naam is Yvette van der Perk. 25 jaar geleden heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste, pedicure en masseuse afgerond. Hierna heb ik de opleidingen visagie en permanente make-up gevolgd. Sinds 1999 ben ik werkzaam bij het wellnessresort Elysium in Bleiswijk.

In de afgelopen 20 jaar heb ik verschillende disciplines vervuld o.a schoonheidsspecialiste, pedicure, permanente make-up specialiste en masseuse. Sinds een jaar mag ik het team versterken bij het WellnessInstituut. Dit doe ik met heel veel plezier Het geeft me veel voldoening om de kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan over te brengen tijdens onze gezellige trainingsdagen. Hopelijk een keer tot ziens!

Jacueline Tielemans
Mag ik me even voorstellen.... Ik ben Jacqueline Tielemans en werk al een aantal jaar als docente voor het WellnessInstituut. 15 jaar Geleden ben ik bij Elysium in dienst gekomen. Ik ben hier begonnen als facilitair medewerkster en ook verzorgde ik de opgietingen. Na ongeveer een jaar kwam er een vacature voor de receptie en ben ik daar volledig gaan werken. Ik heb jaren voor mijn carrière bij Elysium altijd op kantoor gewerkt als secretaresse en receptioniste. Ik vond dit een leuke kans om weer meer direct contact met de gasten te hebben. Ondertussen kwam ik in aanraking via mijn collega's met het massagevak. Enthousiast ben ik toen begonnen aan een avond opleiding voor Sportmasseuse. En ja, het massagevirus had toegeslagen! Heel veel massage cursussen en ervaringen later kwam ik terecht bij het Wellness Instituut als docente. Een hele leuke nieuwe uitdaging waar ik met veel plezier en passie regelmatig les en/of training geef. Nog steeds werk ik met veel plezier bij Elysium als masseuse en combineer ik dit met mijn werk bij het WellnessInstituut! Ik ben trots om deel uit te mogen maken van dit geweldige team. Wie weet, tot ziens bij een van onze workshops en/of lesdagen!

Iris van Wessel
Hallo! Ik ben Iris van Wessel uit Beuningen, moeder van inmiddels 2 grote pubers en ben massagetherapeut, persoonlijk coach en yogadocente. Bij het WellnessInstituut ben ik docente voor de opleiding N.G.S.  Wellnessmasseur en val af en toe in bij de opleiding N.G.S. Sportmasseur. Behalve bij het WellnessInstituut kun je mij bij nog 2 andere erkende opleiders in Nederland vinden waar ik in diverse massages/technieken les geef. Ook vind ik het erg leuk en belangrijk om bij te blijven in mijn vakgebied en waar nodig uit te breiden en te verdiepen. In mijn dynamische praktijk Feelings Massage & Well-being geef ik kleine groeps- en privétrainingen, behandelingen en yogalessen. Hierin voeren diverse Wellnessmassages, klachtgerichte behandelingen, Voetreflextherapie en Ayurvedische behandelingen de boventoon. Ik werk en benader altijd holistisch. Tevens begeleid ik mensen met stress, burn-out of persoonlijke problemen door persoonlijke coaching en yogales en -therapie. Ook geef ik TREATMENTS® behandelingen, en heb ik een mooi assortiment van de producten van TREATMENTS®, Natural Upgrade en Naturally Thinking. Neem gerust een kijkje op mijn website www.mwfeelings.nl of kom eens langs!

Patricia Daniels
Mijn naam is Patricia Daniels-Koreman en ik heb medio 2018 de opleiding Wellnessmasseur bij het Wellnessinstituut afgerond en ben gediplomeerd N.G.S. Wellnessmasseur. Het masseren van mensen heeft mij van jongs af aan al geboeid. In de zomer, op surfkamp, gebeurde het regelmatig dat we elkaar masseerden om de spieren na een dag surfen weer soepel te krijgen. Toen al vond ik het fascinerend hoe je door aanraking en strijkingen een ander zoveel beter kon laten voelen. Nu, na zoveel jaar heb ik de overstap gemaakt om me volledig bezig te houden met het bevorderen van welbehagen van een gast/cliënt door middel van een massage. Ik ben een praktijk gestart aan huis (Soul Relaxing Wellness Massage) en sinds vorig jaar vervul ik de functie assistent opleidingscoördinator bij het WellnessInstituut in Schiedam. Het takenpakket is heel divers: van het faciliteren van cursussen en opleidingen tot trainingen geven in zowel Schiedam en Emst en meedraaien bij de beauty afdeling van SpaPuur in Tilburg. De veelzijdigheid van de functie en de bijna dagelijkse interactie met mensen die de passie (masseren) delen waarbij je ook nog aan kennisoverdracht doet maakt het dat ik nog geen enkele dag spijt heb van de overstap.