Opleiding Manuele lymfedrainage

Door middel van Manuele lymfedrainage kan een diepe ontspanning ontstaan daar waar sport- of wellnessmassage een contra-indicatie is. De Lymfedrainagemassage is een subtiele en zachte massagetechniek waarbij het lymfecirculatiesysteem gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt achtergebleven vocht afgevoerd. Lymfedrainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen. Het grote verschil met de reguliere massages zit hem in de druksterkte die stukken lager is. Hierdoor wordt de filtratie van het bloed beïnvloed. Tijdens de opleiding leer je specifiek de stroming van het lymfevocht te bevorderen door de verschillende lymfedrainagetechnieken.

Gediplomeerd Sportmasseur of Wellnessmasseur
Als masseur kom je er al snel achter dat je jouw cliënten meer wilt bieden. Vaak wordt er gekozen voor een cursus zoals de Balinese massage of de Bamboe massage. Wat we nog maar weinig voorbij zien komen is een Manule lymfedrainage behandeling. De technieken die daar een essentiële rol spelen is vanuit het psychotactiële contact: het écht in contact zijn met jouw cliënt. Het kunnen aanbieden van een Manuele lymfedrainage behandelingen is een grote toegevoegde waarde.

Aanbod uitbreiden
Als een sporter door zijn/haar enkel gaat kennen we vanuit de Sport(zorg)masseur een drukverband en koeling. Maar wat kunnen we nog meer? Het antwoord hierop is: Manuele lymfedrainage! Twee uur na het trauma starten met de behandeling. Zo wordt het genezingstraject aanzienlijk verkort. Een enkeltrauma geeft verscheuringen van capillairen. Daarbij komen eiwitten vrij die vocht vasthouden en niet meer via de bloedcirculatie afgevoerd kunnen worden. De eiwitten moeten worden afgevoerd middels het lymfesysteem en die breng je op gang met een Manuele lymfedrainage behandeling.

Studieduur, lesgeld en tijden
De opleiding bestaat uit zes lesdagen van 09.30 tot 16.00 uur. De lessen bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte.
Het lesgeld bedraagt €795,00*. Dit is inclusief:
- Lesmateriaal en gebruik van alle benodigde materialen
- Onbeperkt gebruik van koffie/thee
- Heerlijke lunch
- Persoonsgebonden sauna abonnement waarmee je gedurende de opleiding onbeperkt gratis gebruikt kunt maken van alle sauna- en wellnessfaciliteiten op de locatie waar de opleiding plaatsvindt.

* Voor aanvang van de opleiding moet het volledige bedrag voldaan zijn.

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Toelatingseisen
Om de opleiding te volgen is massage ervaring of een massage opleiding vereist, dit om het praktijkgedeelte soepel en snel te laten verlopen. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus. De cursus is competentiegericht en vergt veel zelfstudie en discipline, de studiebelasting bedraagt ongeveer 8 tot 10 uur per week. Dit bestaat vooral uit praktisch oefenen. Tevens is praktisch oefenen erg belangrijk om de handgrepen en technieken goed onder de knie te krijgen.

Certificaat
Na het afronden van de opleiding heb je de basisprincipes van een Manuele lymfedrainage massage geleerd en krijg je een certificaat van deelname.

Data
Schiedam (Thermen Holiday)
Nog niet bekend. Indien je meer informatie wenst over de start van de opleiding dan kan je het contactformulier invullen.

Emst (Veluwse Bron)
Zaterdag 3 oktober 2020
Zaterdag 17 oktober 2020
Zaterdag 31 oktober 2020
Zaterdag 14 november 2020
Zaterdag 28 november 2020
Zaterdag 12 december 2020

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Geboortedatum

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
Graag informatie over Locatie Schiedam, Thermen HolidayStartdatum zaterdag 3 oktober 2020-locatie Emst, Veluwse Bron

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden