N.G.S. Sportzorgmassage

De opleiding N.G.S. Sportzorgmassage is speciaal bedoeld voor de gediplomeerd sportmasseur die zich verder wil specialiseren. Binnenkort zullen wij deze opleiding aanbieden bij het WellnessInstituut. Houd voor de exacte data onze facebookpagina in de gaten. 

In de opleiding Sportzorgmassage wordt de opgedane kennis uit de sportmassage opleiding verder uitgediept. De functieonderzoeken worden uitgebreid en leert specifieke rek- en krachttrainingstechnieken voor verschillende spiergroepen. Er wordt veel aandacht besteed aan de onderbouwing van het behandelplan (klinisch redeneren) en het interpreteren van onderzoeksgegevens. Er zullen meer en andere technieken aan de orde komen voor wat betreft het tapen en bandageren zodat je per situatie de juiste tapeconstructie kunt aanbrengen.
Je krijgt meer kennis en inzicht over verschillende symptomen van sportblessures, pees- en spierirritaties en belasting en belastbaarheid. Bovendien wordt de anatomie kennis verder uitgebreid middels Anatomie in Vivo. Met deze leermethode leer je de verschillende structuren van het lichaam beter herkennen.

Portfolio
Net als bij de opleiding N.G.S. sportmassage is het de bedoeling dat je bij de opleiding N.G.S. Sportzorgmassage een portfolio aanlegt. Hierin zullen enkele praktijkopdrachten, een eindscriptie en de uitslagen van de theorie-examens opgenomen worden.

Vooropleiding/toelatingseisen
Voor de opleiding Sportzorgmassage dien je in het bezit te zijn van het N.G.S. diploma Sportmassage. De opleiding is competentiegericht en vergt veel zelfstudie en discipline, de studiebelasting bedraagt ongeveer 8 tot 10 uur per week. Dit bestaat vooral uit praktisch oefenen.

Inschrijven
Wil je je alvast inschrijven voor de eerstvolgende startdatum van de opleiding N.G.S. Sportzorgmassage? Vul dan het inschrijfformulier in.