Theorie- en praktijkexamen

Voordat je het veld op kan als gediplomeerd N.G.S. Sportmasseur, dien je een theorie- en praktijkexamen af te leggen.

Examen
De opleiding Sportmasseur bereidt je voor op het N.G.S.-examen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Dit is een officieel door de overheid erkende instantie in Nederland, gelieerd aan het NOC*NSF.

Het examen wordt landelijk afgenomen en bestaat uit een theorie- en praktijkonderdeel. Het theorie-examen wordt digitaal afgenomen in een van de locaties van het CITO. Indien je alle theorie examens hebt behaald ( 4 vakken, te weten anatomie, fysiologie, kwaliteitszorg en massagetheorie) kun je op voor het praktijkexamen wat bestaat uit een assessment. Het assessment zal plaatsvinden in Bilthoven, op een zaterdag. Tijdens dit assessment voer je een anamnese gesprek, stel je een behandelplan samen, laat je functietesten, tape- en/of bandagetechnieken zien met bijbehorende massagevaardigheden, welke betrekking hebben op het behandelplan.

Na het succesvol afronden van de opleiding kun je ervoor kiezen om je kennis te verbreden door het volgen van één van onze massage cursussen.

Hieronder vind je de link naar de eind- en toetstermen van het theorie- en praktijkexamen voor de opleiding sportmassage. Deze staan vermeld op de website van het N.G.S.

Eind- en toetstermen N.G.S. Sportmassage

Normering examen Sportmassage