N.G.S. Manuele Lymfe Drainage

Met de juiste techniek kan een diepe ontspanning ontstaan door middel van manuele lymfedrainage daar waar sport- of wellnessmassage een contra-indicatie is.

Wat is een Lymfedrainagemassage?

De lymfedrainagemassage is een subtiele en zachte massagetechniek waarbij het lymfecirculatiesysteem gestimuleerd wordt, hierdoor wordt achtergebleven vocht afgevoerd. Lymfedrainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen.

Het grote verschil met klassieke-,wellness- c.q. sportmassage ligt in de druksterkte die stukken lager is. De filtratie van het bloed wordt daarbij niet beïnvloed. Tijdens de opleiding leert u specifiek de stroming van het lymfevocht te bevorderen door de verschillende lymfedrainage technieken.

Ben je N.G.S. Sport- of Wellnessmasseur? Met deze opleiding verdien je 15 accreditatiepunten!

De werking van lymfedrainage massage

De manuele lymfedrainage kan al enkele uren na, bijvoorbeeld een inversietrauma, worden toegepast hetgeen de herstel periode aanzienlijk doet verkorten. Daarnaast werkt het preventief ter voorkoming van blessures en is daardoor een aanvulling voor de sportmasseur.

Ook voor de wellnessmasseur is het een aanvulling.  De lymfedrainagemassage is namelijk zeer geschikt voor vochtophopingen in armen, benen of elders in het lichaam (zonder pathologie) of dikke enkels ten gevolge van zwangerschap of leeftijd.

Vooropleiding/toelatingseisen
Voor de opleiding Manuele Lymfe Drainage dien je in het bezit te zijn van een erkend diploma Sportmassage of Wellnessmassage.

Inschrijven
Wil je je inschrijven voor de opleiding N.G.S. Manuele Lymfe Drainage? Vul dan het inschrijfformulier in.