Inhoudelijke informatie


Gediplomeerd Sportmasseur of Wellnessmasseur
Als je gediplomeerd Sportmasseur of Wellnessmasseur bent kom je er al snel achter dat je jouw cliënten meer wilt bieden. Vaak wordt er gekozen voor een cursus zoals de Balinese massage of de Bamboe massage. Wat we nog maar weinig voorbij zien komen is een Manule lymfedrainage behandeling. De technieken die daar een essentiële rol spelen is vanuit het psychotactiële contact: het écht in contact zijn met jouw cliënt. Het kunnen aanbieden van een Manuele lymfedrainage behandeligen is een grote toegevoegde waarde.

Aanbod uitbreiden
Als een sporter door zijn/haar enkel gaat kennen we vanuit de Sport(zorg)masseur een drukverband en koeling. Maar wat kunnen we nog meer? Het antwoord hierop is: Manuele lymfedrainage! Twee uur na het trauma starten met de behandeling. Zo wordt het genezingstraject aanzienlijk verkort. Een enkeltrauma geeft verscheuringen van capillairen. Daarbij komen eiwitten vrij die vocht vasthouden en niet meer via de bloedcirculatie afgevoerd kunnen worden. De eiwitten moeten worden afgevoerd middels het lymfesysteem en die breng je op gang met een Manuele lymfedrainage behandeling.

Docenten
Bennie Theunissen is docent Manuele lymfedrainage. Onze ervaren en goed onderlegde docenten vertalen de stof op boeiende wijze naar de praktijk van alledag. Het WellnessInstituut is in het bezit van sfeervolle opleidingsruimtes met alle benodigde producten en materialen. Met passie en veel plezier geeft Bennie de opleiding.