Informatie over het WellnessInstituut

Het WellnessInstituut is een erkende opleider op het gebied van massageopleidingen en blessure preventie. Ook bieden wij verschillende dagcursussen aan waaronder de hot- en hot-/coldstone massage, stoelmassage en bamboemassage. En wat dacht je van een cursus saunameester?

Het WellnessInstituut bestaat sinds 2011 en is geregistreerd bij het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs. Je kunt bij ons terecht voor verschillende opleidingen en cursussen waarbij massage, verzorging, ontspanning, wellnessbeleving en gezondheid centraal staan. De opleidingen vinden plaats op twee locaties, te weten; locatie Emst, Veluwse Bron en locatie Schiedam, Thermen Holiday. Het WellnessInstituut heeft op het terrein van deze wellnessresorts haar eigen opleidingsruimtes. Iets wat voor een professionele massageopleiding erg uniek is, is dat je gedurende het opleidingsjaar vrij gebruik mag maken van de sauna-entree op de locatie waar je les hebt. Want na inspanning komt ontspanning!

Al onze opleidingen en cursussen worden verzorgd door professionele docenten en zijn gecertificeerd door het Nederlands Genootschap voor Sport- en Wellnessmassage (N.G.S.). Ideaal wanneer je je kennis op het gebied van massage of blessurepreventie wilt gaan ontwikkelen.

Heb je al een basisopleiding klassieke ontspanningsmassage, sportmassage of wellnessmassage gevolgd? Dan kun je je kennis verbreden door één van onze aanvullende dagcursussen te volgen zoals Basis Ayurvedische massage, Basis Lomi Lomi massage of een volledige cursus Bamboe- of Hotstonemassage. Voor de meeste massagecursussen is een diploma of ervaring vereist. Een enkele kun je volgen zonder ervaring. Ben je onervaren en twijfel je over een opleiding? Dan hebben we een leuke workshop ‘leren masseren’ of een korte cursus ontspanningsmassage. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze informatiedag over de opleidingen. Het volledige cursusaanbod vind je op deze uitgebreide website.

Wij werken op 2 prachtige locaties en gedurende het opleidingsjaar van onze N.G.S. opleidingen kun je GRATIS gebruik maken van onbeperkt sauna-entree bij het resort op locatie.

Het WellnessInstituut is geregistreerd bij het Centraal Register voor kort Beroepsonderswijs, het CRKBO.