Theorie- en praktijkexamen


Voordat je je gediplomeerd Wellnessmasseur mag noemen, dien je voldaan te hebben aan de eindtermen, welke getoetst worden tijdens het theorie- en praktijkexamen.

De opleiding Wellnessmasseur bereidt je voor op het N.G.S.-examen van het Nederlands Genootschap voor Sport- en Wellnessmassage. Dit is een officieel door de overheid erkende instantie in Nederland, gelieerd aan het NOC*NSF. Het N.G.S. is sinds een aantal jaar ook gespecialiseerd in Wellnessmassage. Hoewel de naam van de organisatie nog erg refereert aan de sport, is het N.G.S. zich ervan bewust dat massage ook zinvol is buiten de (top)sport om, waarbij het gezond houden van de mens voorop staat. Aan het einde van de opleiding kun je je N.G.S. diploma behalen. Het N.G.S. diploma wordt behaald via een landelijk examen bij het N.G.S.. Je bent dan geregistreerd N.G.S. masseur en je krijgt een licentie.

Indien je geen landelijk examen wenst te doen, kun je er ook voor kiezen om examen binnen de opleidingsorganisatie van het WellnessInstituut te doenDit diploma wordt verzorgd door het WellnessInstituut zelf en je doet examen op onze eigen locatie. Na het behalen van dit diploma ontvang je geen licentie bij het N.G.S. en word je daar ook niet geregistreerd.

Voor beide diploma’s gelden dezelfde exameneisen. Je dient zowel een theorie- als een praktijkexamen af te leggen. Indien je vragen hebt over de verschillen tussen deze twee diploma’s, leggen wij dat graag uit tijdens een informatiemiddag op één van onze locaties.

Wij adviseren altijd om examen te doen bij het N.G.S.  Je behaalt dan een landelijk erkend diploma en je kunt je aansluiten bij de branche organisatie.  Echter, na het behalen van beide diploma’s ben je in staat om zelfstandig een praktijk te voeren. Daarnaast kun je ook in wellnessresorts, fitnesscentra, beautysalons of andere organisaties aan de slag als wellnessmasseur. Tijdens de opleiding wellnessmassage leer je diverse massagetechnieken, zodat je verschillende soorten massages kan aanbieden. Tijdens de opleiding worden echter geen marketingstrategiën of bedrijfskundige kwesties behandeld.

Hieronder vind  je de link naar de eind- en toetstermen van het theorie en praktijk examen voor de opleiding wellnessmassage:
Eindtermen N.G.S. Wellnessmasseur
Toestermen N.G.S. Wellnessmasseur