Opleiding N.G.S. Sportmasseur

De opleiding N.G.S. Sportmasseur leidt je op tot volwaardig en gediplomeerd masseur met tevens (praktische) kennis van blessure preventie en sportverzorging. Als Sportmasseur kun je vervolgens werken bij een sportclub, in samenwerking met een fysiotherapeut of zelfstandig in je eigen praktijk.

Bewegen is belangrijk. Ons lichaam is gebouwd om te bewegen. In ons drukbezette leven is het echter soms lastig om nog tijd vrij te maken voor sport. Indien we toch gaan sporten, doen we dit vaak overhaast en belasten we ons lichaam teveel. De kans op spierpijn en blessures is hierbij groot. Ook nemen we in ons drukke leven te weinig rust en ontspanning. Daarnaast is ook in de topsport de kans op overbelasting en blessures groot.

Als sportmasseur heb je de taak om je cliënt voorlichting te geven over een goede leefstijl en sportprogramma’s. Je masseert voor ontspanning of je geeft in sommige gevallen een stimulerende massage. Ook ben je ervoor om eventuele ondersteuning te geven bij het sporten door gewrichten en/of spieren te tapen en/of te bandageren.

Studieduur

Wij bieden vanaf februari 2022 deze opleiding aan in een dagvariant en in een avondvariant. De dagopleiding is om de week van 10:00 tot 16:00 uur. De avondopleiding is iedere week van19:00 tot 22:15 uur. De lessen bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte.

dagopleiding

De opleiding duurt ongeveer 9 maanden. De daglessen vinden tweewekelijks plaats op een vaste dag in de week van 10.00 tot 16.00 uur (m.u.v. reguliere schoolvakanties en officiële feestdagen).  De studiebelasting naast de lesdag bedraagt 5-8 uur per week. De studiebelasting bestaat uit het leren van de theorie en het praktisch oefenen van de massage(handgrepen).

Avondopleiding

De avondopleiding duurt ongeveer 9 maanden. De les vindt wekelijks plaats op een vaste avond van 19.00 tot 22.15 uur (m.u.v. de reguliere schoolvakanties en officiële feestdagen). De opleiding bestaat gemiddeld uit 32 lessen. De studiebelasting naast de lesdag bedraagt 6-8 uur per week. De studiebelasting bestaat uit het leren van de theorie en het oefenen van de massage(handgrepen).

Lesgeld

Het lesgeld bedraagt €1.555,00. Dit is inclusief:
- Lesmateriaal en gebruik van  benodigde materialen zoals olie
- Sporttas en 2 handdoeken
- Onbeperkt gebruik van koffie/thee

Examen

Het examengeld is niet bij de prijs inbegrepen. Voor de tarieven verwijzen wij je naar de website van het N.G.S. Je kunt hierbij rekening houden met het feit dat het WellnessInstituut staat geregistreerd bij het CRKBO en daardoor is vrijgesteld van B.T.W.

Betaling

Betaling dient te gebeuren voor aanvang van de opleiding. Termijnbetaling is mogelijk in 3 termijnen: 50% voorafgaand aan de opleiding en in de loop van het schooljaar nogmaals 2 termijnen van resp. 30% en 20%. Betalingscondities staan vermeld op de factuur. Indien je kiest voor termijnbetaling, dan ben je zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig overschrijven van de bedragen. Bij geen tijdige betaling kan je de toegang tot de lessen worden ontzegd. Je kunt dan de lessen weer vervolgen, zodra het openstaande bedrag is voldaan.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Toelatingseisen

Om de opleiding te volgen is een gerichte vooropleiding niet nodig. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Naast de lessen die je krijgt, zal er wel veel thuis moeten worden gestudeerd. Wij willen dit nogmaals benadrukken, omdat de opleiding vaak wordt onderschat. Tevens is praktisch oefenen erg belangrijk om de handgrepen en technieken goed onder de knie te krijgen. In het algemeen is er geen vrijstelling van vakken mogelijk. Indien je hier vragen over hebt, kun je contact opnemen met het N.G.S. via info@ngsmassage.nl .

Startdata:

Schiedam (Thermen Holiday)
Maandag 7 februari 2022 dagopleiding (10.00 tot 16.00 uur)

Maandag 7 februari 2022 avondopleiding ( 19.00 tot 22.15 uur)

Emst (Veluwse Bron)
Vrijdag 4 februari 2022  dagopleiding (10.00 tot 16.00 uur)

Donderdag 10 februari 2022 avondopleiding ( 19.00 tot 22.15 uur)

 

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Geboortedatum

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
Dagopleiding start maandag 16 mei 2022- locatie Schiedam, Thermen HolidayDagopleiding start vrijdag 20 mei 2022- locatie Emst, Veluwse BronAvondopleiding start maandag 16 mei 2022- locatie Schiedam, Thermen HolidayAvondopleiding start donderdag 12 mei 2022- locatie Emst, Veluwse Bron

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden