Verdiepingscursus elastisch tapen

De laatste jaren heeft het elastisch tapen een enorme ontwikkeling doorgemaakt binnen de sportverzorging en fysiotherapie. Vele professionele sporters, maar ook amateursporters duiken op met gekleurde elastische tapes over het hele lichaam. De tapes worden zowel preventief als curatief ingezet bij een enorme diversiteit aan klachten/blessures.

De cursus bestaat uit 1 lesdag waarbij de theoretische achtergrond en de principes van het M.T.C. concept behandeld worden. Het grootste gedeelte van de cursus zal bestaan uit praktisch onderwijs. Je zult met verschillende elastische tapes ervaring opdoen en er worden diverse casussen en situaties behandeld. Om het geleerde ook thuis verder in de praktijk te brengen, ontvang je het boek “medical taping concept” en de reader als naslagwerk.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Een leuke verdiepende cursus voor sport- en wellnessmasseurs. Bij deze cursus zijn 6 accreditatiepunten voor je NGS-licentie te behalen.

Om de cursus te kunnen volgen is het noodzakelijk om kennis van anatomie en fysiologie te hebben. De anatomie richt zich voornamelijk op spieren en spiergroepen, origo en insertie en bewegingsmogelijkheden.

Deze cursus is bedoeld voor sport- en wellnessmasseurs. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

 

Studieduur, lesgeld en tijden
De locatie hangt af van welke locatie je hebt gekozen bij jouw inschrijving.

De cursus vindt plaats van 10:00 tot 16:00 uur  en kost €199,00*.

Dit is inclusief:
- Lesmateriaal (reader en tape)
- Boek 'Medical taping concept'
- Koffie/thee
- Certificaat

* Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag voldaan zijn.

Toelatingseisen
Om de cursus te kunnen volgen is het noodzakelijk om kennis van anatomie en fysiologie te hebben. De anatomie richt zich voornamelijk op spieren en spiergroepen, origo en insertie en bewegingsmogelijkheden. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten.

Inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Certificaat
Na het afronden van de cursus heb je de kennis van bepaalde technieken van het elastisch tapen en krijg je een certificaat van deelname. Het is noodzakelijk dit na de cursus in praktijk uit te voeren en veelvuldig te oefenen om handgrepen en technieken eigen te maken.

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Naam op certificaat

Ik meld mij aan voor:
Zaterdag 11 december 2021 - Locatie Emst/Veluwse BronZaterdag 27 november - Locatie Schiedam/Thermen Holiday

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden