Manuele lymfedrainage, helende handen in MLD

MLD, manuele lymfedrainage,  de naam zegt het al. Manueel invloed  uitoefenen op de lymfestroom en dat vraagt om een subtiele (het psychotactiele empathisch affectief contact) aanraking. De technieken die daar een essentiële rol spelen vanuit het psychotactiële contact: het écht in contact zijn met jouw cliënt.

Coronatijd, de periode van Covid-19, heeft ons de ogen geopend voor wat het betekent als we ontdaan worden van lichamelijk contact. Er is zelfs een  nieuw woord voor ontstaan; huidhonger. Maar, er zit zoveel meer in een contact en laat dat nu het belangrijkste gereedschap zijn waarover een hulpverlener moet beschikken. Inderdaad; moet. Een therapeutische (massage) ontmoeting biedt mensen de mogelijkheid om (weer) gevoelsmatig met zichzelf in contact te treden, zodat zij zichzelf (weer) leren (h)erkennen op basis van hun beleven.

MLD is een massagemethode die tracht de functie van het lymfesysteem op een adequate wijze te ondersteunen. Door middel van Manuele lymfedrainage kan een diepe ontspanning ontstaan daar waar sport- of wellnessmassage een contra-indicatie is. Lymfedrainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen. Het grote verschil met de reguliere massages zit hem in de druksterkte die stukken lager is. Hierdoor wordt de filtratie van het bloed beïnvloed.

Het psychotactiele empathisch affectief contact staat in deze MLD cursus centraal wat wil zeggen; veel praktijk en weinig theorie en in de praktijklessen komt het hele lichaam aan bod.

Effecten

MLD heeft met betrekking tot de lokale weefselverstoring, c.q. het oedeem een aantal effecten die een normalisering van de homeostase bewerkstelligen bij oedeem, bij een wond of ontsteking en, neurogeen.  Homeostase: 1. Het vermogen van een organisme milieu-invloeden die de levensfunctie belemmeren, binnen bepaalde grenzen te compenseren. 2. Het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam zoals het constant houden van de bloeddruk, de pH waarde, de aanpassingsmechanismen van het hart, de regulering van ademhaling, lichaamstemperatuur (thermoregulatie), kliersecretie, calciumhuishouding.

Unieke cursus

Wij gaan in september weer beginnen met opleiden, uiteraard met de nodige extra maatregelen. Deze (her)nieuwde start is dan ook uitermate geschikt om bovenstaand te integreren in onze scholingen. Dit alles is veel te veel om in de (basis)opleiding wellness-of sportmasseur aan te reiken. Daarin kan het maximaal aangestipt worden. Wel zijn vervolgscholingen of cursussen daarvoor uitermate geschikt. Een (grote) uitgelezen kans daartoe om je dit eigen te maken is via Manuele Lymfedrainage. Hierin speelt het psychotactiele empathisch affectief contact een (hele) grote rol.

Studieduur, lesgeld en tijden
De cursus bestaat uit 3 lesdagen van 09.30 tot 16.00 uur.

Data locatie Schiedam, zaterdag 29 januari, zaterdag 12 en zaterdag 26 februari 2022                                                                                                                                                                           

Het lesgeld bedraagt €499,00*. Dit is inclusief:
- Lesmateriaal en gebruik van alle benodigde materialen
- Onbeperkt gebruik van koffie/thee

* Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag voldaan zijn.

Inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Toelatingseisen
Om de cursus te volgen is anatomische en fysiologische kennis alsmede massage ervaring of een massage opleiding vereist. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus. De cursus is competentiegericht en vergt veel zelfstudie en discipline, de studiebelasting bedraagt ongeveer 8 tot 10 uur per week. Dit bestaat vooral uit praktisch oefenen. Tevens is praktisch oefenen erg belangrijk om de handgrepen en technieken goed onder de knie te krijgen.

Certificaat
Na het afronden van de cursus heb je de basisprincipes van een Manuele lymfedrainage massage geleerd en krijg je een certificaat van deelname.

Accreditatiepunten
Na het afronden van de cursus ontvang je als NGS sport- of wellnessmasseur 12 accreditatiepunten.

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Geboortedatum

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
Zaterdag 29 januari, Zaterdag 12 en Zaterdag 26 februari 2022 - locatie Schiedam, Thermen Holiday

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden