Cursus zwangerschapsmassage/ hydrokussenmassage

De technieken die bij de zwangerschapsmassage worden gebruikt, helpen de vrouw zich meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam. Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen hierdoor behoorlijk verminderd worden. Deze massage kan helpen bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang.

Wat is een zwangerschapsmassage/hydrokussenmassage?

Tijdens de massage lig je comfortabel, op je rug, op het met warm water gevulde kussen. Het warme water van ca. 40 graden werkt aangenaam en ontspannend waardoor er een betere doorbloeding van de spieren ontstaat. Het voordeel van deze massage is dat je je tijdens de volledige lichaamsmassage niet hoeft om te draaien, maar heerlijk ontspannen op je rug kunt blijven liggen.  Het materiaal van de kussens tezamen met de massage-olie maken het mogelijk om met de handen tussen het kussen en de rug te glijden en je op die manier intensief te masseren. Hierdoor is deze massage methode zeer geschikt gedurende de 2e en 3e semester van de zwangerschap.

Een heerlijke hydrokussenmassage ook als je niet zwanger bent!

Er zijn meerdere redenen waarom je niet lekker op je buik kan liggen, denk aan rugklachten, buikklachten of borstoperaties. Tijdens de hydrokussenmassage lig je comfortabel op je rug, maar door de hydrokussen wordt wel je rug heerlijk ontspannen of stevig gemasseerd. Ontdek de voordelen van deze bijzondere techniek.

Studieduur, lesgeld en tijden
De cursus vindt plaats van 13:00 tot 16:30 uur.
De locatie hangt af van welke locatie je hebt gekozen bij jouw inschrijving.
Het lesgeld bedraagt €99,00*. Dit is inclusief:
- Lesmateriaal
- Koffie/thee
- Certificaat

* Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag voldaan zijn.

Vereisten
Om de cursus te volgen is massage ervaring of een massage opleiding vereist, dit om het praktijkgedeelte soepel en snel te laten verlopen. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Certificaat
Na het afronden van de cursus kun je een volledige zwangerschapsmassage/hydrokussenmassage uitvoeren en ben je in staat om klachten, die ontstaan zijn door de zwangerschap, aanzienlijk verlichten. Ook krijg je een certificaat van deelname aan de cursus.

Accreditatiepunten
Na het afronden van de cursus ontvang je als NGS sport- of wellnessmasseur 3 accreditatiepunten.
Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Plaats

Postcode

Telefoonnummer

E-mailadres

Naam op certificaat

Ik meld mij aan voor:
Maandag 1 november 2021 - Locatie Emst, Veluwse BronWoensdag 11 mei 2022 - Locatie Schiedam, Thermen Holiday

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden