Cursus Hamam in jouw salon

De eenvoudigste vertaling van Hamam is ‘Oosters badhuis’. Hamam is meer dan inzeping, massage en reiniging; het is een beleving! De hamam is een bijzonder Oosters reinigingsritueel, een combinatie van een scrub en een massage met olijfzeep. Hamam massages verlopen volgens een zeer oude techniek en traditie. De cursus Hamam in jouw salon is hetzelfde als de originele Hamam, alleen zijn er een aantal aspecten vervangen zodat de behandeling te geven is in een droge ruimte.

De behandeltafel is traditioneel van marmer gemaakt en wordt verwarmd. Bij de behandeling in een droge ruimte wordt gewerkt op een normale massagetafel, eventueel verwarmd met een warmwaterzak. De behandeling bestaat uit het scrubben van de huid, inzepen, masseren, een rhassoulpakking en een huidverzorging. Een warm kompres wordt gebruikt in plaats van water om het lichaam te reinigen van de scrub, de zeep en de rhassoul. Op deze manier wordt de ruimte niet nat.

Studieduur, lesgeld en tijden

De cursus vindt plaats van 13:00 tot 16:30 uur.
Het is alleen mogelijk om de cursus te volgen bij het WellnessInstituut in Emst.
Het lesgeld bedraagt €150,00*. Dit is inclusief:

  • Lesmateriaal
  • Kleine zeepzak
  • Koperen schaal
  • 5 scrubhandschoenen
  • Dalan crème
  • Koffie/thee

*Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag voldaan zijn.

Toelatingseisen

Er is geen vooropleiding noodzakelijk voor deze cursus. Indien je geïnteresseerd bent in Hamam, dan is dit echt wat voor jou! Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Indien je met een groep (van minimaal 6 personen) wilt komen plannen wij tevens data op verzoek. Het beste kun je dan contact opnemen met het WellnessInsituut via info@wellnessinstituut.nl.

Na de cursus

Na het afronden van de cursus heb je de basisprincipes van een Hamam massage geleerd en krijg je een certificaat van deelname. Wil je de Hamam massage direct aanbieden in jouw salon? Wij bieden twee soorten pakketten aan met benodigdheden voor het geven van de Hamam massage.

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Naam op certificaat

Aantal personen

Ik meld mij aan voor: zaterdag 27 november 2021 - Locatie Emst, Veluwse Bron

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden


Pakket Deluxe

Verkoopprijs €120,00 per pakket:
- Kleine zeepzak;
- Koperen schaal;
- Pestemal;
- Klein emmertje of olijfzeeppoeder;
- Klei rasul;
- Pakkingsfolie;
- Scrubhandschoentjes
- ARKO d'Olive hand & bodycrème.

Pakket Simple

Verkoopprijs €45,00 per pakket:
- Klein emmertje of olijfzeeppoeder;
- Pestemal;
- Klei rasul;
- Pakkingsfolie;
- Scrubhandschoentjes.