Cursus cupping massage

De techniek cupping vindt haar oorsprong in het verre China. Cupping werd, volgens de oudste verwijzingen, gebruikt als geneeswijze. Eén van de redenen om cupping te gebruiken, was het verwijderen van gif uit de huid, na bijvoorbeeld een slangenbeet. Later werd ontdekt dat met de cupping methode de bloedsomloop werd gestimuleerd en afvalstoffen sneller uit de bloedbaan konden worden verwijderd.

Cupping verovert daarna geleidelijk de hele wereld binnen de geneeskunde. Tegenwoordig wordt deze behandeling op grote schaal toegepast, waarbij de methoden kunnen verschillen van intensief tot ontspannend. Cupping massage kan op deze manier worden gezien als een ontspannende (wellness)massage en daarbij goed worden toegepast door een wellness- of sportmasseur.

Wat is een cupping massage?

Cupping is een behandelmethode waarbij glazen of kunststof cups gebruikt worden om de huid vacuüm te zuigen. Door het vacuüm zuigen van de huid en het maken van trekkende bewegingen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Daarnaast wordt de aanmaak van histamine en endorfine in gang gezet en zorgt het voor het snel afvoeren van afvalstoffen. Cupping kan op verschillende manieren worden toegepast; van zeer intensief, energetisch tot enkel ontspannend.  Een belangrijk feit is dat wij u bij deze cursus leren hoe een ontspannende cupping massage moet worden uitgevoerd. Om die reden zullen er dus geen beschadigingen of hevige bloeduitstortingen van de huid ontstaan en zal de massage niet pijnlijk zijn.

Door deze vorm van massage kan sneller een niveau bereikt worden, waarbij de bloedsomloop voldoende is gestimuleerd om snel afvalstoffen te verwijderen vanuit de omliggende weefsels. Belangrijk is daarom om contra-indicaties en eventuele risico’s aan te leren. Ook dit wordt tijdens de cursus behandeld.

Studieduur, lesgeld en tijden

De cursus vindt plaats van 13:00 tot 16:30 uur.
De locatie hangt af van welke locatie je hebt gekozen bij jouw inschrijving.
Het lesgeld bedraagt €99,00*. Dit is inclusief:
- Lesmateriaal
- Koffie/thee
- Certificaat

* Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag voldaan zijn.

Toelatingseisen

Wij adviseren om aan deze cursus deel te nemen indien je gediplomeerd of gecertificeerd wellness- of sportmasseur bent. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Certificaat

Na het afronden van de cursus ben je in staat de ontspannende cupping massage op een professionele manier toe te passen op het gehele lichaam met de juiste technieken en oliën. Daarnaast krijg je een certificaat van deelname.

Accreditatiepunten

Na het afronden van de cursus ontvang je als NGS sport- of wellnessmasseur 3 accreditatiepunten.

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Plaats

Postcode

Telefoonnummer

E-mailadres

Naam op certificaat

Ik meld mij aan voor:
Woensdag 1 december 2021 - Locatie Emst, Veluwse BronDinsdag 16 november 2021, locatie Schiedam, Thermen Holiday

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden