Cursus Balinese massage

De Balinese massage vindt zijn oorsprong in Bali, Indonesië. Naast de prachtige stranden, het heerlijke eten en de oude tempels, zijn de sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa’s) kenmerkend voor dit Indonesische eiland. Al jaren lang wordt er dag in dag uit intensief gewerkt op deze uitgestrekte rijstvelden. Vermoeide en pijnlijke spieren zijn vaak het gevolg van het harde werken. De Balinees heeft mede hierdoor in de loop van de eeuwen een natuurlijke aanleg voor masseren ontwikkeld. De massagetechnieken zijn van generatie op generatie doorgegeven en worden tot op de dag van vandaag toegepast.

Wat is een balinese massage?
Door invloeden van Zweedse massage, accupressuur en aromatherapie is de Balinese massage in de loop der tijd verfijnd en bestaat er hedendaags een combinatie van deze technieken. De traditionele Balinese Massage is van oorsprong een stevige massage, welke tot diep in de spieren kan worden gevoeld. Echter is er ook een Spavariant welke iets milder is en gericht is op ontspanning. De massage die in spa’s en wellnessresorts wordt toegepast, leer je tijdens deze cursus.

Door acupressuur en het opheffen van blokkades in de energiebanen wordt de balans tussen lichaam en geest, tussen yin en yang, hersteld. Om vermoeide en pijnlijke spieren te laten ontspannen, wordt tijdens het masseren gebruik gemaakt van aromatische (kokos) olie. Afvalstoffen worden uit de spieren verwijderd, waardoor de spanning uit de spieren verminderd.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Heb je enige praktijkervaring met massages? Wil je je massageaanbod uitbreiden? En vind je het leuk om massages af te wisselen door meerdere specialisaties te verkrijgen? Dan is dit iets voor jou!

Studieduur, lesgeld en tijden
De cursus vindt plaats van 10:00 tot 16:30 uur.
De locatie hangt af van welke locatie je hebt gekozen bij jouw inschrijving.
Het lesgeld bedraagt €149,00*. Dit is inclusief:
- Lesmateriaal
- Koffie/thee
- Certificaat

* Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag voldaan zijn.

Vereisten
Om de cursus te volgen is massage ervaring of een massage opleiding vereist, dit om het praktijkgedeelte soepel en snel te laten verlopen. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Certificaat
Na het afronden van de cursus heb je de basisprincipes van een balinese massage geleerd en krijg je een certificaat van deelname.

Accreditatiepunten
Na het afronden van de cursus ontvang je als NGS sport- of wellnessmasseur 3 accreditatiepunten.

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Plaats

Postcode

Telefoonnummer

E-mailadres

Naam op certificaat

Ik meld mij aan voor:
vrijdag 14 januari 2022 locatie Emst, Veluwse BronDinsdag 23 november 2021 - Locatie Schiedam, Thermen Holiday

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden