Cursus Ayurvedische massage

Tijdens de basiscursus Ayurvedische massage worden de Ayurvedische basisprincipes eigen gemaakt en krijg je zowel theorie- als praktijkles voor het toepassen van de Ayurvedische massage en de dosha technieken. De Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat duizenden jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur).

Wat is een ayurvedische massage?
Binnen de Ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie Dosha’s: Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten zijn goed, de geest is rustig en in balans en de weefsels functioneren. De Ayurvedische massage is onderdeel van de preventieve alternatieve geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie wat een smerende en medicinale werking heeft. Kenmerkend voor deze massage is dat er door de keuze van de techniek en de kruidenolie rekening gehouden wordt met de constitutie (dosha/prakruti) van de persoon, zijn/haar specifieke klachten (vrikruti) en eventuele pijn.

De Ayurvedische massage is een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de Nadi’s – en de energiepunten genaamd Marma’s heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect. De massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

Studieduur, lesgeld en tijden
De cursus vindt plaats van 10:00 tot 16:00 uur.
De locatie hangt af van welke locatie je hebt gekozen bij jouw inschrijving.
Het lesgeld bedraagt €149,00*. Dit is inclusief:
- Lesmateriaal
- Koffie/thee
- Certificaat

* Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag voldaan zijn.

Vereisten
Om de cursus te volgen is massage ervaring of een massage opleiding vereist, dit om het praktijkgedeelte soepel en snel te laten verlopen. Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten, omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan.

Certificaat
Na het afronden van de cursus ben je in staat de basis van een Ayurvedische massage uit te voeren op het gehele lichaam en heb je kennis gemaakt met de leer van de Ayurveda waardoor je onderscheid kunt maken tussen de drie dosha’s en deze ook eventueel kunt herkennen. Ook krijg je een certificaat van deelname aan de cursus.

 

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Plaats

Postcode

Telefoonnummer

E-mailadres

Naam op certificaat

Ik meld mij aan voor:
Donderdag 4 november 2021 - Locatie Schiedam, Thermen Holiday

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden