Wellnessmassage verdiepingscursus

Waaruit bestaat het verdiepingspakket Wellnessmasseur.

Dit pakket bestaat uit 8 verschillende modules die jou als wellness- of sportmasseur allround maken.

Ketenzorg en Communicatie

Tijdens de module Ketenzorg en Communicatie gaan we in op de verschillende manieren van communiceren.  Hoe luister je naar je klant en wat vertelt deze aan jou. Hoe ga je met deze informatie om, wat mag je wel en wat mag je niet behandelen. Verder gaan we tijdens deze module in op het belang van een eigen netwerk. Wat zit er in je eigen koffer en wie heb je nog nodig?

Cupping massage

Maak kennis met de technieken van cupping massage. De techniek cupping vindt haar oorsprong in het verre China. Cupping werd volgens de oudste verwijzingen gebruikt als geneeswijze. Eén van de redenen om cupping te gebruiken was het verwijderen van gif uit de huid, na bijvoorbeeld een slangenbeet. Later werd ontdekt dat met de cupping methode de bloedsomloop werd gestimuleerd en afvalstoffen sneller uit de bloedbaan konden worden verwijderd. Tegenwoordig wordt deze behandeling op grote schaal toegepast, waarbij de methoden kunnen verschillen van intensief tot ontspannend. Tijdens deze module zullen wij ingaan op het ontspannende aspect van de cuppingmassage.

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi massage vindt haar oorsprong in Hawaii en is een rustige, ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam. Er wordt voornamelijk met de onderarmen gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. De Lomi Lomi massage heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.

Marketing en eigen praktijk

Bij de module Marketing en eigen praktijk gaan we in op veel aspecten die het opzetten van een eigen praktijk met zich meebrengen. Zo is social media en het hebben van een eigen website tegenwoordig erg belangrijk voor een stukje reclame en klantenwerving. Maar wat komt er nog meer kijken bij het hebben van een eigen praktijk?

Ayurvedische massage

Tijdens de basiscursus Ayurvedische massage worden je de Ayurvedische basisprincipes eigen gemaakt en krijg je zowel theorie- als praktijkles voor het toepassen van de Ayurvedische massage en de dosha technieken. De Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat duizenden jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur).

Hydromassagekussen-/ zwangerschapsmassage

Tijdens deze cursus leer je specifieke technieken voor het geven van een massage bij vrouwen die zwanger zijn. Daarnaast is deze massage ook uitermate geschikt voor iedereen die niet op de buik kan liggen. Denk hierbij o.a. aan mensen met rugklachten en ouderen. Tijdens de massage lig je comfortabel op je rug op het warme, meebewegende kussen. Het warme water van ca. 40 graden werkt aangenaam en ontspannend waardoor er een betere doorbloeding van de spieren ontstaat.

Verdieping nek/schoudermassage met triggerpoint

Triggerpoints zijn zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Ze worden ook wel spierknopen genoemd en ze zijn voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Indien er druk gegeven wordt, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Tijdens deze module zullen we ons gaan richten op de triggerpoints in de schouder- en nekspieren. De oorzaak van deze klachten kunnen naast overbelasting ook stress of een slechte (werk)houding zijn. We gaan de nek/schoudermassage uitbreiden met extra behandeltechnieken van deze triggerpoints.

Keuzemodule gezichtsbehandeling of introductie in de voetreflex

Voor de laatste module kun je zelf een keuze maken. Of je kiest voor de module gezichtsbehandeling waarin je een complete reiniging, massage en verzorging van het gelaat leert te geven. Of je kiest voor een introductie van de voetreflexologie. Voetreflexologie werkt regulerend op het lichaam. Door het behandelen van reflexzones op beide voeten gaan er impulsen naar de desbetreffende organen waardoor er eventuele blokkades kunnen worden  opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Het lichaam komt weer in balans en eventuele klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

data Schiedam/Thermen Holiday

vrijdag van 10.00-16.00 uur

22 en 29 november, 13 en 20 december 2019

Data Emst/Veluwse Bron voorjaar 2020

data volgt

Voor wie is de cursus bedoeld?
Bent u (gediplomeerd) wellness- of sportmasseur, dan is dit specialisatiepakket een unieke kans om uw aanbod als masseur uit te breiden.

Studieduur & lesgeld
4 daglessen  (10.00-16.00 uur). Lesgeld: € 595,00 inclusief gebruik koffie/thee en gebruik materiaal. (exclusief lunch)
Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag zijn voldaan.

Vooropleiding/toelatingseisen
Om de cursus te volgen moet je (gediplomeerd) wellness- of sportmasseur te zijn.
Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Cursuslocaties en data

Kies de gewenste datum en locatie op het contact formulier.

Certificaat
Na het succesvol afronden van deze verdiepingscursus ontvang je een certificaat van deelname.

Inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier in te vullen. Let op; inschrijving middels dit aanmeldformulier is bindend, met een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Wanneer je je inschrijft binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus verwijzen wij je naar onze algemene/annuleringsvoorwaarden. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan. Let op: het minimaal aantal deelnemers voor deze cursus is 6 personen.

Schrijf u hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
Startdatum voorjaar 2019 - locatie Emst/Veluwse BronStartdatum 22 november 2019 - locatie Schiedam/Thermen Holiday

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Naam die op het certificaat wordt vermeld inclusief voorletters.

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden