Saunameester

Een saunameester kent de effecten van een saunagang op het menselijk lichaam, weet ermee om te gaan en kan een goede opgieting verzorgen.

Tijdens de opleiding Saunameester bij het WellnessInstituut leer je onder andere alle ins en outs van het opgieten in een saunacabine. Wat is een goede zwaaitechniek? Hoe wordt de warmte in een sauna verdeeld? Welk effect kan je bereiken met verschillende geuren? Om een goede saunameester te zijn dien je bovendien kennis te hebben van de werking van een saunagang op het menselijk lichaam. Daarom leer je de werking van sauna’s uit te leggen door een rondleiding te geven in een Wellnessresort en is een onderdeel van de opleiding  een stukje relevante theorie over EHBO.

Studieduur & lesgeld
De lessen bestaan uit een theorie en een praktijkgedeelte. De opleiding bestaat uit 3 vaste lessen en 3 stagedagen, verdeeld over 2 maanden. Ook wordt er een dag ingepland voor de proeve van bekwaamheid. Een vaste lesdag is van 10.00 uur – 16.00/17.30 uur, de stagedagen worden in overleg met de docent ingepland. De kosten voor de opleiding bedragen € 595,00 inclusief lesmateriaal en drie stagedagen bij één van de vestigingen van International Wellnessresorts. Tevens ontvangt u een saunaentreekaart die (alleen) op de dagen gebruikt kan worden wanneer je training of stage hebt.

Locatie en startdata
De opleiding tot saunameester vindt plaats bij Wellnessresort de Veluwse Bron of Wellnessresort thermen Holiday. Stagedagen kunnen plaatsvinden bij Wellnessresort de Veluwse Bron, Thermen Holiday,  Elysium of de Zwaluwhoeve.

Startdata eerstvolgende cursussen:

lesdag 1, zaterdag 23 november 2019 locatie Emst, VeluwseBron
lesdag 2, zaterdag 7 december 2019 locatie Emst, VeluwseBron
lesdag 3, zaterdag 21 december 2019 locatie Emst,  Veluwse Bron

Lesdag 1, zaterdag 5 oktober locatie Schiedam, Thermen Holiday, lesdag 2, 19 oktober locatie Schiedam, Thermen Holiday,lesdag 3, zaterdag 9 november locatie Schiedam, Thermen Holida

3 stagedagen in overleg met de docent

proeve van bekwaamheid: zaterdag 4 april 2020, locatie Emst, Veluwse Bron

  • drie stagedagen in overleg met de docent
  • proeve van bekwaamheid: zaterdag 11 januari 2020, locatie Schiedam, Thermen Holiday

Vooropleiding/toelatingseisen
Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. Motivatie en enthousiasme spelen een grotere rol, ervaring hebben in het bijwonen van opgietingen of het bezoeken van saunacomplexen is een pré.

Meer informatie & inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door inschrijfformulier in te vullen. Let op; inschrijving middels dit aanmeldformulier is bindend met in acht neming een wettelijke bedenktijd van 14 dagen, u gaat een studieovereenkomst aan met het WellnessInsituut. Daarna zijn onze annuleringsvoorwaarden van kracht. Wanneer je je inschrijft binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus verwijzen wij je naar onze algemene voorwaarden. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan. Let op: het minimaal aantal deelnemers voor deze cursus is 6 personen. Indien je elke les van de cursus hebt gevolgd (100%) en het theorie- en praktijkgedeelte (proeve van bekwaamheid) met een voldoende aflegt krijg je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut.

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
Start zaterdag 5 oktober 2019 - locatie Schiedam, Thermen HolidayStart zaterdag 23 november 2019-locatie Emst, Veluwse Bron

Naam die op het certificaat wordt vermeld inclusief voorletters.

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden