Elastisch tapen bij (sport)blessures

Een leuke aanvullende  2-daagse cursus voor sportmasseurs. Bij deze cursus zijn 12 accreditatiepunten voor je NGS licentie Sportmassage te behalen indien je beide dagen volgt.
Ook als wellnessmasseur kan je meedoen aan de cursus elastisch tapen, dan volg je alleen dag 1, je verdient dan 6 NGS accreditatiepunten.

De laatste jaren heeft het elastisch tapen een enorme ontwikkeling gemaakt binnen de sportverzorging en fysiotherapie. Vele professionele- en amateur sporters duiken op met gekleurde elastische tapes over het hele lichaam. De tapes worden zowel preventief als curatief ingezet bij een enorme diversiteit aan klachten/blessures.

Wij bieden vanaf september 2016 de cursus Elastisch tapen aan, gebaseerd op het Medical Taping Concept.
De cursus zal bestaan uit twee dagen waarbij de  theoretische achtergrond en principes van het M.T.C. concept behandeld worden. Het grootste gedeelte van de cursus zal bestaan uit praktisch onderwijs. Je zult met verschillende elastische tapes ervaring opdoen en er worden diverse casussen of situaties behandeld. Om het geleerde ook thuis verder in de praktijk te brengen ontvang je het boek “medical taping concept” en de cursusklapper als naslagwerk.

Specifieke inhoud van de cursusdagen:

 

DAG 1 (voor Wellness en Sportmasseurs) :
* Introductie in de theorie
* Toniserend en detoniserend tapen van verschillende spieren.
* Enkele ligament technieken.
* Werking en soorten tape

 

DAG 2 (voor Sportmasseurs):
* Herhaling theorie en reeds geleerde technieken
* Aanvulling op de theorie
* Detoniserend tapen, jigglen.
* Ruimte beïnvloedende technieken
* Beïnvloeding van de eindstand
* Specifieke behandeltechnieken zoals hielspoor.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Om de cursus te kunnen volgen is het noodzakelijk kennis van anatomie en fysiologie te hebben. De anatomie richt zich voornamelijk op spieren en spiergroepen, origo en insertie en bewegingsmogelijkheden.

Dag 1 is bedoeld voor Sportmasseurs, maar ook voor Wellnessmasseurs of Sportmasseurs (ver) in opleiding, er is een goede kennis van de anatomie vereist. Na dag 1 ontvang je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut. Indien je  dag 1 succesvol heeft afgerond, ontvang je 6 NGS accreditatiepunten, dit geldt voor zowel Wellness- als Sportmasseurs.

Dag 2 is bedoeld voor Sportmasseurs (of cursisten die dag 1 met succes hebben gevolgd). Indien je dag 2 succesvol afrond,ontvangt je  6 NGS accreditatiepunten. Heb je beide dagen met succes afgerond dan ontvang je dus in totaal 12 NGS accreditatie punten.

Ben jij NGS Wellness- of Sportmasseur? Bij deze cursus zijn 12 accreditatiepunten voor jouw NGS licentie te behalen indien je beide dagen volgt. Volg je alleen dag 1 dan ontvang je 6 accreditatie punten.

Na de cursus
Na de cursus heb je de kennis meegekregen van bepaalde technieken van het elastisch tapen, het is noodzakelijk dit na deze cursus in de praktijk uit te voeren en veelvuldig te oefenen om handgrepen en technieken eigen te maken. Op beide cursusdagen krijg jij de mogelijkheid de diverse tapes voordelig aan te schaffen en direct mee te nemen, zodat je het geleerde in de praktijk kunt brengen.
De voorkennis die voor deze cursus noodzakelijk is: Kennis anatomie (spieren en gewrichten) en fysiologie. Daarom is het raadzaam gediplomeerd masseur te zijn.

Certificaat en accreditatie
Aan het einde van cursusdag 1 ontvang je een certificaat van deelname van het WellnessInstituut. Volg je ook cursusdag 2 succesvol, dan ontvangt u 12 accreditatiepunten van het NGS plus een certificaat van deelname. De toekenning van de accreditatiepunten is enkel van toepassing op gediplomeerd NGS Sport- of Wellnessmasseurs met een licentie.

Studieduur & Lesgeld
DAG 1 van 10.00 uur – 16.00 uur. Lesgeld: € 175,00 inclusief gebruik van koffie/thee. Ook het gebruik van de tape tijdens de cursus en de uitgebreide cursusklapper zit inbegrepen bij het lesgeld. Je krijgt op DAG 1 ook het boek “Medical Taping Concept”.
Tevens ontvang je een voucher voor een gratis dagentree voor het resort op locatie. (Deze entree heeft een geldigheidsduur van 3 maand en is niet inwisselbaar voor een tegoedbon of contant geld. Deze voucher kan niet verlengd worden). LET OP:  Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag zijn voldaan.

Na de cursus heb je de mogelijkheid om bij het WellnessInstituut voordelig tape aan te schaffen om thuis of in jouw praktijk te kunnen gebruiken.

 

DAG 2 van 10.00 – 16.00 uur. Lesgeld: € 150,00 inclusief gebruik van koffie/thee. Ook het gebruik van de tape tijdens de cursus en de uitgebreide cursusklapper zit inbegrepen bij het lesgeld.

DAG 1 en 2: Kies je voor het volgen van beide dagen dan ontvang je een korting van 25 euro. Je dient van te voren te kiezen voor het “voordeelpakket”. Restitutie is achteraf niet mogelijk.

Dag 1
Tijdstip ontvangst 9.45 uur
Start cursus 10.00 uur -16.00 uur
Kosten 175 euro incl. boek M.T.C. t.w.v. 50 euro

 

Dag 2
Tijdstip ontvangst 9.45 uur
Start cursus 10.00 uur -16.00 uur
Kosten 150 euro
Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
Dag 1 - zaterdag 22 juni 2019 - locatie SchiedamDag 2 - zaterdag 13 juli 2019 - locatie SchiedamVoordeelpakket dag 1 en 2 - start zaterdag 22 juni 2019 - locatie SchiedamDag 1 - zondag 19 mei 2019 - locatie EmstDag 2 - zondag 16 juni 2019 - locatie EmstVoordeelpakket dag 1 en 2 - start zondag 19 mei 2019 - locatie Emst

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Naam die op het certificaat wordt vermeld inclusief voorletters.

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden