Cupping massage

Maak kennis met de technieken van Cupping massage.

Oorsprong van de Cupping massagetechniek
De techniek cupping vindt haar oorsprong in het verre China. Cupping werd, volgens de oudste verwijzingen, gebruikt als geneeswijze. Eén van de redenen om cupping te gebruiken, was het verwijderen van gif uit de huid, na bijvoorbeeld een slangenbeet. Later werd ontdekt dat met de cupping methode de bloedsomloop werd gestimuleerd en afvalstoffen sneller uit de bloedbaan konden worden verwijderd.

Cupping verovert daarna geleidelijk de hele wereld binnen de geneeskunde. Tegenwoordig wordt deze behandeling op grote schaal toegepast, waarbij de methoden kunnen verschillen van intensief tot ontspannend. Cupping massage kan op deze manier worden gezien als een ontspannende (wellness)massage en daarbij goed worden toegepast door een wellness- of sportmasseur.

Wat is een Cupping massage?
Cupping is een behandelmethode waarbij glazen of kunststof cups gebruikt worden om de huid vacuüm te zuigen. Door het vacuüm zuigen van de huid en het maken van trekkende bewegingen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Daarnaast wordt de aanmaak van histamine en endorfine in gang gezet en zorgt het voor het snel afvoeren van afvalstoffen. Cupping kan op verschillende manieren worden toegepast; van zeer intensief, energetisch tot enkel ontspannend.  Een belangrijk feit is dat wij u bij deze cursus leren hoe een ontspannende cupping massage moet worden uitgevoerd. Om die reden zullen er dus geen beschadigingen of hevige bloeduitstortingen van de huid ontstaan en zal de massage niet pijnlijk zijn.

Door deze vorm van massage kan sneller een niveau bereikt worden, waarbij de bloedsomloop voldoende is gestimuleerd om snel afvalstoffen te verwijderen vanuit de omliggende weefsels. Belangrijk is daarom om contra-indicaties en eventuele risico’s aan te leren. Ook dit wordt tijdens de cursus behandeld.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Wij adviseren om aan deze cursus deel te nemen indien je gediplomeerd of gecertificeerd wellness- of sportmasseur bent. Wil je je massageaanbod uitbreiden en vind je het belangrijk om wat extra’s tijdens uw massagebehandeling te kunnen bieden en meerdere specialisaties te verkrijgen, dan is dit echt iets voor jou.

Na deze cursus
Ben je in staat de ontspannende cupping massage op een zeer professionele manier toe te passen op het gehele lichaam met de juiste technieken en oliën en ben je in het bezit van het certificaat cupping massage.

Vooropleiding/toelatingseisen
Om de cursus te volgen is massage-ervaring vereist.
Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Studieduur & lesgeld
1 lesdag op een middag (13.00 – 16.30 uur). Lesgeld: € 99,00 inclusief gebruik koffie/thee en gebruik materiaal. Tevens ontvang je een wellnessentree voor het resort op locatie, deze entreevoucher is 3 maand geldig. (De entree is alleen geldig in het resort op locatie en niet inwisselbaar voor contant geld. Reserveren via de link op de voucher is verplicht. Verlenging is niet mogelijk).
Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag zijn voldaan.

Ben je NGS wellness- of sportmasseur? Dan ontvang je voor deze cursus 3 accreditatiepunten.

Certificaat
Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat van het WellnessInstituut.

Inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier in te vullen. Let op; inschrijving middels dit aanmeldformulier is bindend, met een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Wanneer je je inschrijft binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus verwijzen wij je naar onze algemene/annuleringsvoorwaarden. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan. Let op: het minimaal aantal deelnemers voor deze cursus is 6 personen.

Schrijf je hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
dinsdag 1 oktober 2019- locatie Emst, Veluwse Bronwoensdag 2 oktober 2019 - locatie Schiedam, Thermen Holiday

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Naam die op het certificaat wordt vermeld, inclusief voorletters.

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden