Balinese massage

Maak kennis met de technieken van een Balinese massage.

Oorsprong van de Balinese massage
De Balinese massage vindt zijn oorsprong in Bali, Indonesië. Naast de prachtige stranden, het heerlijke eten en de oude tempels, zijn de sierlijke terrasvormige rijstvelden (sawa’s) kenmerkend voor dit Indonesische eiland. Al jaren lang wordt er dag in dag uit intensief gewerkt op deze uitgestrekte rijstvelden. Vermoeide en pijnlijke spieren zijn vaak het gevolg van het harde werken. De Balinees heeft mede hierdoor in de loop van de eeuwen een natuurlijke aanleg voor masseren ontwikkeld. De massagetechnieken zijn van generatie op generatie doorgegeven en worden tot op de dag van vandaag toegepast.

Wat is een Balinese massage?
Door invloeden van Zweedse massage, accupressuur en aromatherapie is de Balinese massage in de loop der tijd verfijnd en bestaat er hedendaags een combinatie van deze technieken. De traditionele Balinese Massage is van oorsprong een stevige massage, welke tot diep in de spieren kan worden gevoeld. Echter is er ook een Spavariant welke iets milder is en gericht is op ontspanning. De massage die in spa’s en wellnessresorts wordt toegepast, leer je tijdens deze cursus.

Door acupressuur en het opheffen van blokkades in de energiebanen wordt de balans tussen lichaam en geest, tussen yin en yang, hersteld. Om vermoeide en pijnlijke spieren te laten ontspannen, wordt tijdens het masseren gebruik gemaakt van aromatische (kokos) olie. Afvalstoffen worden uit de spieren verwijderd, waardoor de spanning uit de spieren verminderd.

Ben je N.G.S. Sport- of Wellnessmasseur? Met deze cursus verdien je 3 N.G.S. accreditatiepunten!

Voor wie is de cursus bedoeld?
Heb je enige praktijkervaring met massages? Wil je je massageaanbod uitbreiden? En vind je het leuk om massages af te wisselen door meerdere specialisaties te verkrijgen? Dan is dit iets voor jou!

Na deze cursus
Ben je in staat de Balinese massage op een professionele manier toe te passen op het gehele lichaam met de juiste technieken en oliën.

Vooropleiding/toelatingseisen
Om de cursus te volgen is massage-ervaring vereist.
Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Studieduur & lesgeld
1 lesdag op een middag (13.00 – 16.30 uur). Lesgeld: € 99,00 inclusief gebruik koffie/thee en gebruik materiaal. Tevens ontvang je een wellnessentree voor het resort op locatie, deze entreevoucher is 3 maand geldig. De entree is alleen geldig in het resort op locatie en niet inwisselbaar voor contant geld. Reserveren via de link op de voucher is verplicht. De voucher is een maand geldig. Verlenging is niet mogelijk.
Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag zijn voldaan.

Cursuslocaties en data

Kies de gewenste datum en locatie op het contact formulier.

Certificaat
Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat van het WellnessInstituut.

Inschrijven
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier in te vullen. Let op; inschrijving middels dit aanmeldingsformulier is bindend, met een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Wanneer je je inschrijft binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus verwijzen wij je naar onze algemene/annuleringsvoorwaarden. Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan. Let op: het minimaal aantal deelnemers voor deze cursus is 6 personen.

Schrijf je hier in

"

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
maandag 16 september 2019 - locatie Emst, Veluwse Brondinsdag 17 september 2019 - locatie Schiedam, Thermen Holiday

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Naam die op het certificaat wordt vermeld, inclusief voorletters.

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden