Basiscursus Ayurvedische Massage

Tijdens de basiscursus Ayurvedische massage worden de Ayurvedische basisprincipes eigen gemaakt en krijg je zowel theorie- als praktijkles voor het toepassen van de Ayurvedische massage en de dosha technieken.

De Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat duizenden jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur).

Wat is een ayurvedische massage of wat bedoelen we met de Ayurveda?

  • Binnen de Ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie Dosha’s: Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten zijn goed, de geest is rustig en in balans en de weefsels functioneren
  • De Ayurvedische massage is onderdeel van de preventieve alternatieve geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie wat een smerende en medicinale werking heeft. Kenmerkend voor deze massage is dat er door de keuze van de techniek en de kruidenolie rekening gehouden wordt met de constitutie (dosha/prakruti) van de persoon, zijn/haar specifieke klachten (vrikruti)  en eventuele pijn.
    De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha´s en het reinigen van de weefsels en kanalen.
  • De Ayurvedische massage is een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de Nadi’s – en de energiepunten genaamd Marma’s heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect. De massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

Ben je N.G.S. Sport- of Wellnessmasseur? Met deze cursus verdien je 5 N.G.S. accreditatiepunten!

Voor wie is de cursus Ayurvedische massage bedoeld?
De cursus is bedoeld voor masseurs die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden met de  levensstijl van Ayurveda.

Studieduur & lesgeld
1 lesdag van 10.00 tot 16.00 uur. Lesgeld: van € 175,00 voor € 149,00, inclusief koffie/thee en gebruik materiaal.  Tevens ontvang je een wellnessentree voor het resort op locatie, deze entreevoucher is 3 maand geldig. (De entree is alleen geldig in het resort op locatie en niet inwisselbaar voor contant geld. Reserveren via de link op de voucher is verplicht.  Verlenging is niet mogelijk).

Let op: lunch is niet inbegrepen.
Voor aanvang van de cursus moet het volledige bedrag zijn voldaan.

Na de basis cursis Ayurvedische massage
Ben je in staat de basis van een Ayurvedische Massage uitvoeren op het gehele lichaam en heb je kennis gemaakt met de leer van de Ayurveda waardoor je  onderscheid kunt maken tussen de drie dosha’s en  deze ook eventueel kunt herkennen.

Inschrijven voor de basiscursus Ayurvedische massage
Inschrijven voor deze cursus kan door het inschrijfformulier in te vullen. Let op; inschrijving middels dit aanmeldingsformulier is bindend, met een wettelijke bedenktijd van 14 dagen.  Wanneer je je inschrijft binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus, verwijzen wij je naar onze algemene/annuleringsvoorwaarden.  Je ontvangt zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 3 werkdagen) een bevestiging per e-mail waarin de vervolgstappen duidelijk beschreven staan. Let op: het minimaal aantal deelnemers voor deze cursus is 6 personen.

Vooropleiding/toelatingseisen
Om de cursus te volgen is massage-ervaring vereist.
Het is niet nodig om een model mee te nemen. Er wordt geoefend op medecursisten omdat het zelf beleven van de massage een belangrijk onderdeel is van de cursus.

Cursuslocaties en data

Kies de gewenste datum en locatie op het contact formulier.

Certificaat
Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

Schrijf u hier in

Aanhef Mevr.Dhr.

Voornaam

Voorletters

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Ik meld mij aan voor:
donderdag 10 oktober 2019 - locatie Schiedam, Thermen Holidaymaandag 4 november 2019-locatie Emst, Veluwse Bron

Licentienummer N.G.S. (indien van toepassing)

Naam die op het certificaat wordt vermeld inclusief voorletters.

Eventuele bedrijfsnaam of afwijkend factuuradres.

Eventuele opmerkingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Bekijk de algemene voorwaarden